• 0942-oneliner
  • 0942-002
  • 0942-003
  • 0942-004

Studentenhuisvesting Wageningen de Haarweg

SW architecten werkt veel samen met Wageningen UR. Deze samenwerking varieert van kleine verbouwingen en herinrichting tot nieuwbouw en hergebruik van gebouwen.

Aan de Haarweg in Wageningen is studentenhuisvesting voor ca. 280 studenten ontwikkeld. We hebben intensief contact gehad met SW architecten om de uitdaging waar we voor stonden, tot een goed einde te brengen. In het geval van studentenhuisvesting kijken we wat er te koop staat. Vaak voldoet het gebouw niet helemaal aan onze eisen, dus gaan we met SW architecten om de tafel zitten.

Samen kijken we waar een huisvesting aan moet voldoen en hoe we dat kunnen realiseren. Hoe kunnen we het leuk, maar zo betaalbaar mogelijk houden? Een lage huurprijs is voor studenten namelijk erg belangrijk. Vaak is het alleen de opdrachtgever die aan de portemonnee van de student denkt. Maar terwijl de creatieve geest van de architecten aan de slag gaat, verliest SW architecten dit gegeven zeker niet uit het oog.

Architecten zijn over het algemeen creatieve mensen die veel van ruimte en materialen weten en hun eigen creatie willen vormgeven. Het belang van de opdrachtgever is daarin minder belangrijk. SW architecten luistert echter goed naar de klant en weet de vragen en wensen van de opdrachtgever goed te interpreteren. Daardoor komen ze met een oplossing die voor zowel architect als klant passend is.

De architecten van SW architecten zijn creatief en inventief, maar stellen deze kwaliteiten niet boven de vraag van de klant. Ze vertalen deze specialiteiten naar een praktische oplossing. Bovendien is er onderling veel vrijheid om zaken te bespreken en wordt er daadwerkelijk naar elkaar geluisterd. Het vertrouwen dat daardoor ontstaat, zorgt ervoor dat je niet bij iedere stap behoefte hebt om hun werk te controleren.

De heer Bijl