• 0893-oneliner
  • 0893-010
  • 0893-018
  • 0893-017
  • 0893-011
  • 0893-016

Woonhuis Cuijk

“Onze aannemer adviseerde ons contact op te nemen met SW architecten. Behalve het architectenbureau uit Wageningen nodigden we ook drie andere gerenommeerde, lokaal bekende bureaus uit. Wij wilden graag een modern huis, waar we zelf al de nodige ideeën over hadden. Coen leek onze verlangens direct te begrijpen, terwijl de andere gegadigden vooral probeerden een huis uit hun portfolio te verkopen. Coen begreep wat wij wilden en heeft om deze wensen een mantel gebouwd.

Onze ideeën waren nog vrij globaal. Tijdens de eerste gesprekken met SW architecten lag de tafel vol met woonimpressies: van gordijnen tot badkamers en afbeeldingen van volledige woningen. Deze impressies dienden als leidraad die Coen heeft gebruikt om een eerste tekening en maquette te maken. We waren direct verliefd. Het ontwerp paste als een jas. Het was alsof onze gesprekken met hem automatisch waren vertaald in beeld.

In eerste instantie hebben we Coen vrijgelaten in het ontwerp. Toen bleek dat dit ontwerp boven ons budget kwam, zijn we met wat kleine bouwtechnische aanpassingen toch tot overeenstemming gekomen en hebben we kunnen verwezenlijken wat we oorspronkelijk voor ogen hadden.

Tijdens onze samenwerking met SW architecten was er sprake van veel wederzijds vertrouwen. Dit is vooral ontstaan door het feit dat het bureau luistert naar de wens van de klant en deze direct weet te vertalen naar een plaatje. We zaten op dezelfde golflengte en dat werkt prettig. In de nieuwbouwwijk waar wij wonen, kun je aan veel huizen zien door welke architect het is ontworpen. Wij wilden een eigen huis en Coen was de enige die dat ter sprake bracht.

SW architecten heeft niet alleen ons huis ontworpen. We zijn gedurende het hele traject begeleid: ze hebben geholpen bij het ontwerpen van interieuritems en hebben onderhandeld met de meubelmaker. Er is een compleet en persoonlijk concept afgeleverd, een idee dat SW architecten samen met ons geschapen heeft.”

De heer en mevrouw Thijsselink