• 0701-oneliner
  • 0701-001
  • 0701-002
  • 0701-004

Koffie met Verbeelding Wageningen

Koffie met Verbeelding is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ’s Heerenloo, de grootste aanbieder van ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, en de Woningstichting in Wageningen. Het is een ontmoetingsplaats waar mensen met een beperking werken. In de lunchroom kan een kopje koffie gedronken worden en een broodje gegeten worden.

Het team dat aan het project heeft gewerkt, was erg divers. Ik kom uit de horeca en heb weinig verstand van verbouwingen. Ik werd gevraagd projectleider te worden en ben deze uitdaging aan gegaan. Met hulp van Guido van de Berg, Joost van der Pelt en SW architecten is Koffie met Verbeelding gerealiseerd.

SW architecten was al bekend met het pand, omdat het bureau betrokken was bij de bouw. Van oorsprong was het erg hokkerig, het nodigde niet uit om binnen te komen. Daar moest iets aan veranderen. We wilden een open en laagdrempelige ruimte. Om dit te bereiken is onder andere veel glas gebruikt.

SW architecten had een bepaald beeld bij de manier waarop de ruimte binnen de vaststaande muren eruit moest gaan zien. Dat kwam niet overeen met het plaatje dat wij in gedachten hadden, maar dit heeft absoluut geen problemen opgeleverd. Met SW architecten is alles bespreekbaar. Er wordt geen ‘nee’ gezegd tegen een idee zonder met een alternatief te komen. Er is van tevoren altijd nagedacht over een oplossing.

De samenwerking met SW architecten is perfect verlopen. Ik was volledig vreemd op dit gebied, maar het bureau heeft me kennis bijgebracht, me op alle mogelijke manier geholpen en is bovendien erg geduldig geweest. De service was uitstekend en geen idee was te gek. SW architecten stelt een klant op zijn gemak en komt afspraken na. Dat is prettig samenwerken.

De heer Buijsingh

 

Illustraties in samenwerking met Projectum en KEK.