• 1310-001
  • 1310-002
  • 1310-003
  • 1310-004
  • 1310-005
  • 1310-006
  • 1310-007
  • 1310-008

Nieuwbouw (uitbreiding) kantoren Marin Wageningen

“bouwen aan een sterk Marin”

 

(her)ontwerpen kantoorgebouw

Marin is met een bedrijfsoppervlakte van 3,5 hectare een van de grootste bedrijven van Wageningen. Uitbreiden op deze locatie was de meest voor de hand liggende stap. Verhuizen is namelijk geen optie als je kijkt naar het kapitaal dat hier is opgebouwd aan waterbassins en het uiterst complexe en geavanceerde rekencentrum. Bovendien is Wageningen een plaats waar Marin zich helemaal thuis voelt.

kort tijdsbestek

Ontwerp vergunning en bestek periode: februari 2013 – oktober 2013
Realisatieperiode: november 2013 – september 2014

De SW in onze naam staat niet voor niets voor Samen Werkende Architecten Adviseurs. Samenwerken moet je goed organiseren. In onze planning geven we aan wie op welk moment input moet geven. Door dat iedere adviseur op een vaste en zelfde dag (bv de donderdag in de oneven weken) tijd reserveert om aan hetzelfde project te werken, kan er snelheid worden gemaakt, omdat iedereen weet dat we er op die dag voor elkaar zijn. Uitwisseling van informatie en feedback op voorstellen gaat dan veel sneller en beter. Dat komt de kwaliteit en de planning ten goede. Met dit “BIMmen” op locatie hebben wij goede ervaringen.

Het project is na aanbesteding door Bouwbedrijf Van Grootheest gebouwd. Binnen enkele dagen na het verkrijgen van de opdracht ging de eerste paal de grond in. Na de fundering werd in vier weken tijd het hele skelet neergezet. We hebben ook het weer mee gehad. Januari en februari hebben normaal gesproken veel dagen waarop vanwege de weersomstandigheden niet gewerkt kan worden. Daar hebben we hier absoluut geen last van gehad.

“low-energy” kantoor

Naast de nieuwe kantoorplekken wordt het rekencentrum van Marin opnieuw ingericht. Bijzonder daarbij is dat de energie die vrijkomt van de servers waarmee berekeningen worden gemaakt, wordt aangewend voor de klimaatbeheersing van de kantoren.